Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kerékpáros defektvédelem - Kerékpárszerelés segédlet Nektek

2024. 05. 30. 00:00:00

 

Én nem mennék ki kerékpározni defektvédett külső vagy belső nélkül, mert ez esetben teljes mértékben a szerencsére bízzuk, hogy átszúrja-e valami a belsőnket vagy sem. Manapság nem kell a szerencsére bíznunk ezt, mert megbízható lehetőségek állnak rendelkezésünkre.

A defektvédő folyadékok nagy népszerűségnek örvendenek, nem véletlenül. De talán érdemes azzal kezdenem, hogy eloszlassam a kétségeket a defektvédelmes folyadékokkal kapcsolatban, mert nem is kevesen vannak olyanok, akik kételkednek bennük. Ez a kételkedés tapasztalatom szerint két okra vezethető vissza: vagy velük történt, vagy egy ismerősüktől hallottak egy történetet, amikor a folyadék nem vált be. 

Ez egy igen elhamarkodott döntés részükről, hiszen a folyadékok rendkívül népszerűek és lássuk be, hogy a különböző márkák folyadékainak hatékonysága igencsak nagy skálán mozog. Tehát ez alapján beskatulyázni, hogy minden folyadék rossz, nem feltétlenül a legjobb döntés. 

  • Az egyik legnépszerűbb folyadék a piacon talán a Slime. Slime termékeinket itt találod:

SLIME TERMÉKEK
A hivatalos magyar Slime oldalt pedig itt:
https://slime.hu/

Az oldalon leírtak önmagáért beszélnek, ám a tapasztalataim kicsit mást mutatnak. Röviden a kerékpáros szférában azt tapasztaltam a Slime-mal kapcoslatban, hogy rengetegszer tömítette el a szelepet, amikor megpróbáltuk leengedni a belsőt, ezért el kellett vágnunk a belsőt. A szelep eltömődése igencsak megnehezíti a külső gumi leszerelését, hiszen nem lehet leengedni belőle a levegőt. 
További tapasztalatunk, hogy a Slime-mal töltött kerekekben igen sok folyadék volt, ami azt jelenti, hogy jelentősen nehezebb volt tőle a bringa kereke. 

  • Ezzel szemben a Joe's No Flats márkanévre hallgató Super Sealant folyadék belsővel történő használat esetén is 6mm átmérőig történő tömítést ígér a Slime 3mm-ével szemben. Továbbá ebből a folyadékból csekély a külső méretéhez képest csekély mennyiségre van szükség a hatékony működéshez, ami azt jelenti, hogy nem les számottevően nehezebb a kerék tőle. Illetve ugyanúgy 2 évig használhatod belső gumival történő használat esetén.

A Joe's Super Sealant termékeinket itt találod:
JOE'S SUPER SEALANT TERMÉKEK
A Joe's termékeinket pedig itt találod: 
JOE'S TERMÉKEK
A hivatalos Joe's oldalt itt tudod megnézni: 
http://www.joes-no-flats.com/